Социолог коментира поведението на водещите политици: Кандидат-премиерът на ГЕРБ-СДС Мария Габриел

...
Социолог коментира поведението на водещите политици: Кандидат-премиерът на ГЕРБ-СДС Мария Габриел
Коментари Харесай

Симеонов: Не е много добра идея да правят кабинет в този момент и при тази конфигурация

Социолог разяснява държанието на водещите политици: 

Кандидат-премиерът на ГЕРБ-СДС Мария Габриел ще се срещне през днешния ден с " Продължаваме промяната – Демократична България ". Това е втори опит, откакто представители на втората политическа мощ не се явиха на диалози през вчерашния ден поради отсъствието на двама от водачите - Кирил Петков и Асен Василев.

Несъстоялата се среща през вчерашния ден провокира замяна на упреци сред първите две политически сили.

В изявлението пред изпълнителният шеф на " Галъп интернешънъл ", Първан Симеонов означи, че сега двете основни политически сили - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ - са разграничени. Въпреки напъните за договаряния и взаимни отстъпки, политическата обстановка в България остава разграничена и комплицирана.

" Раздвоени са и двете политически сили и Борисов, и Петков, Василев, Иванов са наясно, че не е доста добра концепция да вършат кабинет в този миг и при тази настройка, тъй като не се вижда влиятелна алтернатива. В същото време са наясно, че на хората им се желае някакво облекчение на политическата рецесия ", съобщи Симеонов.

Той разиска в предаването и кандидатурата на Мария Габриел за позицията на министър председател, отбелязвайки, че това е стратегически ход:

“Кандидатурата на Мария Габриел очевидно е обмислен ход, тъй като се вижда, че Корнелия Нинова приема съществено тази опция. От друга страна, в случай че аз или вие сме Борисов, дали бихме създали кабинет с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия и да оставим главните си съперници Политическа партия и Демократична България да са в съпротива. Ами, в случай че сме на мястото на Политическа партия и Демократична България, може би също бихме желали да съставим кабинет, тъй като се вижда, че това е добре за страната. Съставим ли кабинет с ГЕРБ обаче започваме да завършваме “.

По думите на Симеонов за западните сътрудници извън това ще наподобява като евроатлантическо и разумно решение.

“Изглежда добре, само че сме го гледали доста пъти, криенето зад някого. Борисов продължава да счита, че може да прави същите номера “, споделя Симеонов.

Според политолога едно от най-зрелите политически държания на терена е това на “Демократична България “, тъй като политиката има доста съставни елементи, като “игра, оцеляване и ходове напред ".

“Да, зряло е сега да направиш държавно управление от позиция на съществуването на Плана за възобновяване, само че има ли след това политическия терен, с цел да изпълниш дълготрайните си задания “, пита той.

По думите му сега партиите се концентрират основно върху подготовката за идните локални избори през есента. Симеонов акцентира също, че за “политическите партии не е толкоз неприятно, в случай че отговорността се носи от други, като в тази ситуация от президента Радев “.

Симеонов уточни още, че в политическия развой в България от 2020 година насам има доста опълчване, което отблъсква политиките на напред във времето, замествайки ги с фокус върху персони и разнообразни ползи. Според него това е предизвикало загубата на забележителна част от достиженията, които България е спечелила в последните години, в това число и вероятността за еврозоната.

Според Симеонов ползата на младежите в България към политиката е извънредно невисок.

“Извън шегата, ползата на младите в Българи към политиката в действителност е извънредно невисок. Това е факсимиле, само че издава признак, който Клинтън е видял извън – отчуждението на жителите от политиката “, уточни той във връзка визитата на някогашния американска президент в България.

Според Симонов доверието в Европейския съюз също стартира да понижава, което отразява обстоятелството, че “започваме да проектираме своите проблеми върху други “. Възникват политически играчи, които се възползват от това и развиват акция върху тази тематика.

“Появяват се и генерации, които не помнят прехода и не осъзнават какъв брой огромно изпитание е било за България да бъде в Европейски Съюз “, предизвестява той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР